Anasayfa » Muhittin Böcek Kimdir?

Muhittin Böcek Kimdir?

Muhittin Böcek Kimdir?

by adem

Muhittin Böcek, Türk siyasetçi ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır. İşte Muhittin Böcek’in hayatı ve siyasi kariyeri:

  • Yaşamı: 1962 yılında Konyaaltı, Antalya’da doğdu. Aslen Yörük kökenlidir. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamladıktan sonra zirai üretim ve ulaşım sektörlerinde çalıştı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı üniversitenin İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde ikinci lisans öğrenimini tamamladı. Daha sonra Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde siyaset bilimi ve kamu yönetimi alanında tezsiz yüksek lisans yaptı1.
  • Siyasi Kariyeri: Muhittin Böcek, 1994-1999 yılları arasında Anavatan Partisi Merkez İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. 1999 yerel seçimlerinde Anavatan Partisi’nden Konyaaltı Belediye Başkanı seçildi. 2002 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldı. 2004 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olarak aynı göreve yeniden seçildi ve 2019 yılına kadar Konyaaltı Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. Bu süre zarfında dört dönem boyunca Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı, Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (BATAB) Başkanlığı ve Konyaaltı Kent Konseyi Başkanlığı görevlerini üstlendi. Ayrıca, Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (ANTAB) ve Konyaaltı Turizm Eğitim ve Kültür Vakfı (KONTEV) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini halen sürdürmektedir. Muhittin Böcek, eğitim ve öğretime büyük katkı sağlamak amacıyla 2012 yılında Muhittin Mustafa Böcek Anadolu Lisesi için arazi bağışında bulundu1.
  • Kitap Yazarı: Muhittin Böcek, 20 yıllık siyasi hayatını anlattığı “Ben Bu Şehre Aşığım” adlı kitabını yazdı. Ayrıca, 31 Mart 2019 tarihinde düzenlenen yerel seçimlerde Millet İttifakı’nın adayı olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildiCovid-19 pandemisi sırasında koronavirüse yakalandı, ancak üç aylık tedavinin ardından görevine döndü12.

Bunlar İlginizi Çekebilir

Bu Yazıya Yorum Yap

Dünyada gerçekleşen en son yenilikleri sizlere aktarmak için buradayız. Geleceğin teknolojik gelişmelerini ve yararlı bilgileri “obilen” üzerinden bulabilirsiniz.

Yeni bilgiler öğrenmeye hazır olun!

Önerilenler

En Son Yazılar

obilen.com – Tüm hakları saklıdır.